над 6000 успешно създадени онлайн магазина, последно обновяване 17 Октомври 2021
bg en
Помощ

Добре дошли в секция "Помощ"!
Тук ще намерите подробна информация за това как да използвате различните функции предлагани от SAAS платформата за електронна търговия - GombaShop™.

Помощ

Доставка - Зони (нов модул)

Ние от GombaShop винаги се стремим да предоставим най-удобните и универсални опции, които могат да бъдат използвани лесно от всеки търговец, доверил се на нашата платформа. Ето защо, екипът ни създаде и обновен модул за организиране на доставката във Вашия онлайн магазин. 

Вие може да създадете отделни зони с конкретни опции за всяка от тях. По този начин лесно може да сегментирате отделни цени за доставка за отделни географски зони. 

По подразбиране, в административният Ви панел са създадени две зони: Свят и България. Всяка от тях предоставя една опция - Стандартна доставка. 

Вие можете да създадете желаните от Вас зони и опции само с няколко клика.

Създайте желана от Вас зона чрез бутона “+Добави зона”, като изпишете име за нея, което ще е видимо само за Вас. Следва да зададете и конкретен обхват за зоната. Спрямо избора Ви, тази опциите от тази зона ще бъдат извеждани само на потребителите в посочения от Вас обхват. Можете да зададете както конкретна държава/и, така и конкретни градове на територията на България. 

След като вече сте създали зоната и сте задали нейния обхват е нужно да създадете и отделните опции за доставка, които ще се извеждат за нея. Задайте конкретните опции чрез бутона “Добави цена”.

В новопоявилия се прозорец, въведете име на опцията. Важно е да въведете разпознаваемо име, тъй като то е видимо за Вашите потребители и те ще се ориентират именно по него за селекцията на желаната от тях опция за доставка. Например: “Доставка до адрес с..” или “До адрес с …”

Разполагате с три възможности за формиране на цената на конкретната опция:

  • Твърда цена - Избирайки тази възможност, Ви задавате твърда цена за доставка, независимо от броя на продуктите и избора на куриер
  • Автоматично изчисляване на цената - Важно условие, за да може да използвате тази възможност, следва да имате активна връзка с куриерска фирма (вижте наличните модули за връзка с тях в секция Допълнения).

Връзката със системата на куриер позволява изчисляването на стойността на доставката в реално време при финализиране на поръчката, спрямо параметрите въведени от потребителя. 

* Разполагате с поле за въвеждане на резервна цена. Тя ще бъде показана на потребителя, в случай, че системата на куриера не функционира коректно. 

  • Не показвай цена за доставка - Тази опция извежда надпис при финализиране на поръчката “Цената за доставка ще бъде уточнена допълнително.”  

В случай, че желаете да зададете конкретни специални условия, при които да бъде изведена тази опция за доставка, то можете да ги зададете чрез опциите в дъното на прозореца. Разполагате с три възможни условия:

  • Цената важи за всички поръчки в зоната - Тази опция е селектирана по подразбиране. По този начин сумата за доставка ще е видима за всички поръчки в зоната.
  • Цената зависи от стойността на поръчката - Тази опция е подходяща за организирането на “Безплатна доставка над определена стойност на поръчката”

Необходимо е да зададете ценови диапазон, за който да бъдат таксувани потребителите за доставка. И още една идентична опция (следвайки същите стъпки за създаване), за която обаче да зададете диапазон над конкретната сума и да зададете твърда цена 0 лв. Двете опции за доставка няма да бъдат извеждани едновременно при финализирането на поръчката. Ще се извежда само тази, която отговаря на условията на поръчката. 

  • Цената зависи от теглото на поръчката - Идентично на опцията по-горе, това условия позволява диференцирането на няколко опции за доставка на база тегло. Подходяща е за използване при предлагането на по-обемни и/или по-тежки продукти, доставката на които би струвала повече от нормалната такава. 


Фон за онлайн секция

Защо GombaShop е правилното решение?

Ние няма да ви залъгваме с изброяване на хиляди опции, които никога няма да ползвате,
нито ще ви засипваме с объркваща информация за това какви невероятни възможности предлага нашата платформа.
Това просто не е необходимо, защото GombaShop работи!
Работи бързо, лесно и притежава всичко необходимо, за да стартирате Вашия онлайн бизнес.
Убедете се сами!
Възползвайте се от 14 дневния безплатен тестов период и отворете Вашия интернет магазин още сега!
GombaShop Bulgaria - Създайте онлайн магазин