над 6000 успешно създадени онлайн магазина, последно обновяване 17 Октомври 2021
bg en
Помощ

Добре дошли в секция "Помощ"!
Тук ще намерите подробна информация за това как да използвате различните функции предлагани от SAAS платформата за електронна търговия - GombaShop™.

Помощ

Универсален импорт от CSV файл

Универсален импорт от csvЗа да започнете импорт на продукти от csv файл, влезте в секция Каталог, изберете „списъчен изглед“ за подредба на продуктите и кликнете на „Импортирай“.

От опциите, идентифициращи различните видове импорти, изберете Универсален импорт от CSV файл и кликнете на „Продължи“.

 

Стъпка 1 – Избор на файл

В новоотворилата се страница е необходимо първо да изберете дали ще правите импорт от файл или от фийд.

При импорт от файл следва да изберете такъв от своя компютър чрез клик на бутона „Choose file”. Ако изберете импорт от фийд - поставете линк към него в обозначеното за целта поле.

От следващото падащо меню изберете разделител. Това е знака, който отделя всяка една от колоните във файла – име, описание, цена и т.н. Най-универсалният и разпространен разделител е запетая, но за целите на този тип файлове понякога могат да бъдат използвани и точка и запетая, точка или табулация.

Задайте категория, в която да бъдат импортирани артикулите, съдържащи се във файла. Разполагате със следните опции:

- „Създай нова категория“ – При избор на тази опция ще се визуализира още едно поле, в което да въведете име на новата категория. Тя ще се създаде автоматично в процеса на импорт,а продуктите ще се „налеят“ в нея без допълнителна категоризация.

Важно! Ако селектирате тази опция, а на другата стъпка изберете колона за „Категория“, изборът, направен тук ще се игнорира и автоматично системата ще приложи следващата логика - „Създай категориите според файла“

- „Създай категориите според файла“ – Категориите ще се създадат така, както се подават във файла. На следващата стъпка ще е необходимо да изберете коя колона всъщност символизира категорията на продукта.

Важно! Импортират се единствено главните категории от първо ниво.

- Избор на съществуваща вече категория – Можете да направите импорта във вече съществуваща в магазина категория.

Когато сте готови, натиснете „Продължи“.

 

Анализ на csv файла за импортСтъпка 2 – Анализ на файла

Смарт системата на GombaShop автоматично ще анализира файла/фийда, извеждайки таблично информацията в него.

Моля, обърнете внимание, че за да изглежда добре структурирана тя следва да сте избрали правилния разделител. В случай, че наблюдавате необичайно подредени и дори объркани данни, вероятно е допусната грешка на стъпка 1 и/или използвания файл не е коректен.

В таблицата се показва примерна извдка от файла за импорт. Следващата Ви задача ще бъде да изберете коя колона от подадения файл на коя характеристика на продуктите отговаря.

За да го направите кликнете на падащото меню над всяка колона и изберете параметър. Ако не искате дадена информация да се импортира, не избирайте нищо, а оставете „ [игнорира се]“.

Под таблицата ще видите чекбокс „Игнориране на първия ред от файла“. Обикновено този ред съдържа имената на колоните и е хубаво да бъде пропуснат, но това не е приложимо във всички случаи, ето защо е опционална настройка.

Когато се уверите, че сте готови, натиснете „Продължи“.

 

Стъпка 3 – Изпълнение на процеса по импортиране

Тук основно действие има системата. Обърнете внимание, че импорта на продукти може да отнеме време, като това зависи силно от техния брой.

Вие ще имате възможността да следите прогреса в реално време, като е важно да НЕ напускате страницата.

Когато синята лента достигне 100% импорта е завършен. Ще се появи бутон „Вижте продуктите“ Бутон Вижте продуктите, чрез който директно ще бъдете препратени към целевата категория в секция Каталог.
Фон за онлайн секция

Защо GombaShop е правилното решение?

Ние няма да ви залъгваме с изброяване на хиляди опции, които никога няма да ползвате,
нито ще ви засипваме с объркваща информация за това какви невероятни възможности предлага нашата платформа.
Това просто не е необходимо, защото GombaShop работи!
Работи бързо, лесно и притежава всичко необходимо, за да стартирате Вашия онлайн бизнес.
Убедете се сами!
Възползвайте се от 14 дневния безплатен тестов период и отворете Вашия интернет магазин още сега!
GombaShop Bulgaria - Създайте онлайн магазин