над 6000 успешно създадени онлайн магазина, последно обновяване 17 Октомври 2021
bg en
Помощ

Добре дошли в секция "Помощ"!
Тук ще намерите подробна информация за това как да използвате различните функции предлагани от SAAS платформата за електронна търговия - GombaShop™.

Помощ

Настойки на мобилна версия

new_mobile_preview.png

В случай, че предпочитате отделна мобилна версия, GombaShop Ви предоставя възможност да активирате такава за своя онлайн магазин. 

Може да активирате или деактивирате мобилната версия по всяко време като сложите отметка пред „Активна мобилна версия“.

Можете да изберете желана от Вас мобилна версия - Класическа или Мобилна версия 2.0

Всяка мобилна версия е отделна структурна единица, със свой унифициран изглед/функционалност. 

Следете известието в горния десен ъгъл, за да знаете актуалното състояние на мобилната версия на вашия сайт. Там ще видите съобщение като това: „Мобилната версия на сайта  Е (НЕ Е) АКТИВНА.

Не забравяйте да натиснете "Запис" Записслед като приключите с промените на тази страница.


Класическа мобилна версия

Тъй като мястото за визуализация на продуктите във версията за телефони е ограничено, страницата за настройка на мобилната версия предлага още една опция.

В случай, че предпочитате продуктите ви да се визуализират само с изображения (без текстови заглавия), моля маркирайте опцията "Скриване имената на продуктите в списъка".

Класическата мобилна версия предлага стандартен семпъл и минималистичен изглед. При нея липсват някои от функционалностите на десктоп версията на дизайн шаблоните. 

Мобилна версия 2.0

Можете да изберете този вариант, ако се нуждаете от модерна и отделна мобилна версия за Вашия магазин. Проектирана да поддържа пълната функционалност на desktop версиите, но силно оптимизирана за мобилни устройства. Тази мобилна версия фасилитира технологията "Dynamic Serving", което позволява мобилната и desktop версията да споделят еднакви адреси за всяка страница и продукти от магазинът Ви. Преди зареждането, системата на GombaShop™ разпознава устройството, от което се достъпва Вашият онлайн магазин и подава правилната страница за него. 

Също така, тази мобилна версия поддържа новия формат на изображенията WebP.  

WebP е модерен формат на изображения, който е предназначен да създава изображения, които са визуално неразличими от JPG (или PNG), но с много по-малки размери на файловете. Това от своя страна прави Вашият онлайн магазин по-бърз.

Форматът на изображения е създаден от Google. Въпреки обявяването на WebP през 2010 г., той все още е много новообразуван формат. Въпреки, че  търсачката  активно го популяризира, той все още не се поддържа от всички браузъри. WebP не се поддържа в браузъра macOS и iOS Safari. Ето защо, ние от GombaShop сме се погрижили изображенията във Вашият магазин да бъдат винаги видими независимо от какво устройство и браузър се достъпва. Системата ни разпознава типа на операционната система и представя изображения, които тя поддържа. 

Фон за онлайн секция

Защо GombaShop е правилното решение?

Ние няма да ви залъгваме с изброяване на хиляди опции, които никога няма да ползвате,
нито ще ви засипваме с объркваща информация за това какви невероятни възможности предлага нашата платформа.
Това просто не е необходимо, защото GombaShop работи!
Работи бързо, лесно и притежава всичко необходимо, за да стартирате Вашия онлайн бизнес.
Убедете се сами!
Възползвайте се от 14 дневния безплатен тестов период и отворете Вашия интернет магазин още сега!
GombaShop Bulgaria - Създайте онлайн магазин